furia.se – marknadsplatsen för hållbart mode

I dag talas det allt mer om vikten av att handla ekologiskt och miljövänligt. Att handla hållbar är dock mycket mer än så. Den hållbara shoppingen är när man köper sådant som tar hänsyn till miljö, rättvisa och människa. Det handlar om att handla på rätt sätt. Man bör alltså se till vad man köper, hur man köper det och hur mycket man köper. Många tror att det är dyrt att handla hållbart. Många har fått den bilden av att ekologiska grönsaker och andra varor ofta kostar några kronor mer än icke ekologiska varianter. Att shoppa hållbart behöver dock inte vara speciellt dyrt.

Varför är hållbar shopping viktigt?

Det finns flera anledningar till att börja tänka mer hållbart när det gäller shopping. En av anledningarna är ekonomi. Det handlar både om den egna ekonomin och om samhällets ekonomi överlag. En annan anledning är miljön. Genom att handla hållbart minskar man miljöslitaget otroligt och om fler personer börjar shoppa miljövänligt behöver inte lika många nya varor produceras. En tredje anledning till att välja hållbar shopping är framtiden.

Vad gör ett märke hållbart?

Det som gör ett visst varumärke hållbart är att en viss hänsyn tas. Det räcker inte med att företaget bakom varumärket då och då tänker lite extra på sina anställda. Företaget måste ta flera hänsyn genom hela tillverkningsprocessen. Man kan inte köpa in delar till sina produkter om inte tillverkaren av dem i sin tur tar samma hänsyn och arbetar på ett hållbart sätt. Ett annat sätt för ett företag eller varumärke att arbeta på ett hållbart sätt är genom att de till exempel erbjuder sina kunder möjligheten att köpa och sälja varor på second hand. Många klädaffärer har till exempel satt upp insamlingar i sina butiker där kunderna kan lämna in urvuxna plagg och sedan byta dem mot nya.

Hur ser framtiden ut för hållbar shopping?

Man tanke på att det är allt fler butiker och varumärken som satsar på att ha hållbara varor med mera ser framtiden extremt lovande ut för den hållbara shoppingen. Det handlar bara om att människor måste inse att det fungerar lika bra att handla på second hand om man nu verkligen måste handla. I allt fler städer startas det upp loppisar och affärer som säljer begagnade saker. Ofta fungerar de precis lika bra som nya och när det gäller kläder kan man känna sig lite unik eftersom att man ofta kan finna plagg som inte så många andra har.

Visar 1–12 av 24 resultat

Visar 1–12 av 24 resultat